OnlineTrziste.com: Nagrada za jedan od Najuticajnijih Blogova u Hrvatskoj

KUNIĆI – GOVOR TIJELA!

Objavio Mislav Nekić. Spremljeno pod Glodavci, MALE ŽIVOTINJE

Označeno sa:

kunichi

Objavljeno 15/10/2011 - Bez komentara

Kunić liže vlasnika! Trebam li se zabrinuti? Pitanje je to koje nam je postavio čitatelj Marko iz Požege. Lizanje kunića sasvim je normalno ponašanje odnosno samo jedan od oblika komunikacije.

KUNIĆI- VODIČ ZA POČETNIKE!

Ližući ili grickajući vlasnika kunić mu želi poručiti da mu vjeruje i da će mu biti privržen. Kako mu odgovoriti? Kao i sa svim drugim kućnim ljubimcima uzvratite mu ljubavlju-maženjem, paženjem, nagradicom. Jednostavno, pokažite mu da vam je stalo do njega. Budući da smo se u zadnje vrijeme većinom posvetili psima i mačkama odnosno njihovom udomljavanju i edukaciji o važnosti kastracije i sterilizacije, iskoristit ću ovu priliku da u kratkim crtama objasnim govor tijela odnosno što vam svojim pokretima i ponašanjem vaš kunić želi reći.

zec

Kao i svim kućnim ljubimcima vaša ljubav puno znači

Trljanje o predmete i ljude! Ovakvo ponašanje primijetit ćete i kod mački. Trljanje životinje označavaju teritorij odnosno žele reći da, ako se radi o konkretnom predmetu da on pripada samo njemu. To ne znači, kako ljudi obično tumače da životinja želi nametnuti svoj autoritet. Ako se vaš kunić trlja o vas ili neki predmet ne brinite. To je sasvim normalno ponašanje. Ponekad ćete primijetiti da je vaš kunić ‘poludio’ i da skače ‘kao lud’. Nemate razloga za zabrinutost. Vaš mališan želi vam pokazati da je sretan. Vaš zec ili kunić podiže se na stražnje noge?! Ovakvo ponašanje označava znatiželju. Vašeg zeca/kunića nešto zanima. Najčešće je to povezano s hranom i stajanje na stražnjim nogama znači da vas vaš kućni ljubimac žica hranu. Dobro pripazite s hranom jer debeli zečevi skloni su raznim bolestima.

zec

Nagradite kuniće, ali pripazite s hranom jer debeli kunići skloni su obolijevanju

Njuškanjem zec/kunić pokazuje da je ljut ili da od vas želi više pažnje. Glasno škrgutanje zubima znak je da kunića nešto boli, a lupanje (obično stražnjim) nogama o pod znači da se vaš kunić nečega boji ili pak da predosjeća nekakvu opasnost. Kada se kunić upoznaje s novim teritorijem, a to je najčešće kada ga donesete iz trgovine ili ga pak odvedete na godišnji odmor primijetit ćete da ne kaka na istom, već na različitim mjestima.

zec

Skakanjem 'kao lud' kunić vam pokazuje da je sretan

To je normalna reakcija upoznavanja s novim teritorijem odnosno označavanje istog. Ukratko, to bi bilo to kada je govor tijela i ponašanje kunića u pitanju. Za kraj zapamtite: Kunići kao i druge životinje vrlo brzo vežu se za svoje vlasnike i uzvraćaju i za ljubav poklanjaju im svoju ljubav. Zato volite, pazite i mazite svoje kuniće i zečeve i oni će vam to svakako znati vratiti.

PODIJELI

Pratite Zooportal.hr na Facebooku

Više o autoru

Mislav Nekić osnivač je i glavni urednik blog magazina Zooportal.hr

Pogledaj članke koje je objavio/la Mislav Nekić

ZOOLETTER

Zooletter

Dobivajte naše članke redovito na vašu e-mail adresu:

Nema komentara

Broj komentara: Nema komentara za KUNIĆI – GOVOR TIJELA!. Bilo bi super da komentirate sada?!

  1. [...] se u dobre ruke 2 kunića, jedan je patuljasti (godinu dana star), a drugi je patuljasti ovnoliki kunić (star je 2 godine). [...]

  2. [...] KUNIĆI-GOVOR TIJELA [...]

Ostavite komentar