OnlineTrziste.com: Nagrada za jedan od Najuticajnijih Blogova u Hrvatskoj

BOB S TJESTENINOM

Objavio Mislav Nekić. Spremljeno pod Gastronomija, VOLIM ZELENO

Označeno sa:

bob2

Objavljeno 22/02/2012 - Bez komentara

Bob, povrće iz obitelji mahunarki zelene boje, oblikom i okusom sličan grahu neopravdano nestaje s hrvatskih jelovnika. Kako bi barem neke od vas nagovorio da se odvažite ne kuhanje boba otkrit ću vam jedan svoj recept – bob s tjesteninom. Potrebne namirnice: bob ( ja koristim zaleđeni – 450 g), grincajg iliti kako ga u nekim trgovinama zovu povrtni mix, pola kilograma hamburgera/kobasica/slanine (vegetarijanci to mogu izbaciti), tjesteninu, luk, češnjak, sol i papar. Recept je jednostavan da jednostavniji ne može biti.

Bob s tjesteninom

Bob s tjesteninom

U jednom loncu skuhajte proljetnu juhu ( ili ako hoćete fensi naziv-temeljac) što znači da u vodi skuhajte grincajg. Dok se temeljac kuha u tavi popržite luk, češnjak i hamburger ili što ste već odabrali. Tek toliko da dobije boju i zamiriše. Kada je temeljac gotov ( mrkva je omekšala, ali ne skroz) iz njega procijedite povrće. Mrkvu narežite i dodajte mesu i dodajte bob. Ja sve to kratko dinstam da se bob odledi i pomiješa se saftom od luka i mesa. Završni korak je da sve to stavite u lonac s temeljcem i dodate tjesteninu. Bobu i tjestenini treba podjednako vrijeme kuhanja odnosno desetak minuta. Ukoliko želite varivo stavite manje tjestenine, a ja stavljam više i nakon što je kuhana pustim da tijesto upije juhu u kojoj se kuhala. Kada je gotovo sve promiješam i to je to!

PREPORUKA: NAMAZ OD BOBA

VIŠE O BOBU

PODIJELI

Pratite Zooportal.hr na Facebooku

Više o autoru

Mislav Nekić osnivač je i glavni urednik blog magazina Zooportal.hr

Pogledaj članke koje je objavio/la Mislav Nekić

ZOOLETTER

Zooletter

Dobivajte naše članke redovito na vašu e-mail adresu:

Nema komentara

Broj komentara: Nema komentara za BOB S TJESTENINOM. Bilo bi super da komentirate sada?!

  1. [...] Kad smo već kod tradicije bob je zaista vezan uz mediteransko područje u kojem najlakše uspijeva, ali otporan je i na niske temperature pa ga možete uzgajati bilo gdje u Hrvatskoj. Osim što se lagano uzgaja lako ga je skuhati i kombinirati s drugim povrćem. Za one koji paze na liniju loša vijest- za razliku od većine drugog povrća bob ima malo više kalorija, ali zbog brojnih hranjivih tvari slobodno ih možemo nazvati zdravim kalorijama.. Primjerice, samo 10 dkg boba zadovoljit će dnevne potrebe za vlaknima, a bogat je i željezom, magnezijem. Kad je bob u pitanju zaboravite na kolesterol. Bob je moguće kuhati i kombinirati na razne načine s mesom, drugim povrćem. samo nebo je granica. Ja ga obično kuham kao varivo. Ali moguće ga je napraviti i kao umak za tjesteninu. RECEPT [...]

  2. [...] a može se spremati na bezbroj načina. Nakon što smo vam otkrili naš recept za namaz od boba i bob sa tjesteninom, vrijeme je da vam otkrijemo i recept za ljetno osvježenje-juhu od [...]

Ostavite komentar