OnlineTrziste.com: Nagrada za jedan od Najuticajnijih Blogova u Hrvatskoj

LAGANI RUČAK

Objavio Mislav Nekić. Spremljeno pod Gastronomija, VOLIM ZELENO

Označeno sa:

krumpir

Objavljeno 27/02/2012 - Bez komentara

Sastojci:
3 krumpira po osobi (manja) ili jedan po osobi ako su veliki
1 velika mrkva po osobi (ili manje ako ju baš ne volite)
nekoliko režnja češnjaka
3 manje glavice luka po osobi
malo margarina/maslaca
začini

Priprema:

Krumpire operite i stavite kuhati u vodi, na srednjoj vatri (zajedno sa korom).
Mrkvu ogulite i nasjeckajte na kockice ili kolutiće.
Češnjak i luk očistite, te zajedno s mrkvom i vodom stavite kuhati na srednju vatru,
zasebno od krumpira.
Luk i češnjak možete nasjeckati, ali preporučujem da se kuhaju cijeli.

Krumpir je gotov kada ga možete vilicom probosti (kada omekša). Mrkva također.
Krumpir ogulite i narežite na kockice ili ploškice.
Ocijedite povrće. U veću posudu stavite margarina/maslaca (jednu žlicu), kada se
rastopi dodajte krumpir, mrkvu s lukom i češnjakom. Posolite i dodajte začine po želji.
Miješajte da se okusi sjedine (luk i češnjak možete poslužiti odvojeno).

Poslužite toplo. Salata: miješana kisela, kiseli krastavci, paprike i sl.
Dobar tek.

Recept: Antonela Ž.

PODIJELI

Pratite Zooportal.hr na Facebooku

Više o autoru

Mislav Nekić osnivač je i glavni urednik blog magazina Zooportal.hr

Pogledaj članke koje je objavio/la Mislav Nekić

ZOOLETTER

Zooletter

Dobivajte naše članke redovito na vašu e-mail adresu:

Nema komentara

Trenutno nema komentara za LAGANI RUČAK. Bilo bi super da komentirate sada?!

Ostavite komentar