OnlineTrziste.com: Nagrada za jedan od Najuticajnijih Blogova u Hrvatskoj

ZLATNA RIBICA-ODRŽAVANJE, PREHRANA…

Objavio Mislav Nekić. Spremljeno pod Akvaristika, MALE ŽIVOTINJE

Označeno sa:

zlatna-ribica-glavna

Objavljeno 17/03/2012 - Bez komentara

Zlatna ribica- Carassius auratus! Koliko od vas je u životu imalo zlatnu ribicu? Zašto pitamo?! Većini nas dok smo mlađi roditelji zabranjuju držanje kućnih ljubimaca, a ako ih slomimo ne dobijemo psa ili macu (iako to većina želi), već hrčka, zamorca ili pak običnu zlatnu ribicu koja nažalost većinom završi u neadekvatnom ‘akvariju’ ili pak tegli za krastavce. I tako krene ljubav ili sve završi na tome. Ukoliko se dogodi ljubav akvaristika postaje ovisnost, a zlatna ribica tek sjećanje na početke bavljenja ovim hobijem.

Ako zlatnu ribicu mislite držati u ovakvim akvarijima bolje ih ne kupujte

Ako zlatnu ribicu mislite držati u ovakvim akvarijima bolje ih ne kupujte

Zlatne ribice potječu iz Kine, gdje je i danas središte akvarističke industrije, ali zlatne ribice kroz stoljeća udomaćile su se širom svijeta – u rijekama, jezerima, umjetnim jezercima i naravno slatkovodnim akvarijima. Pogrešno je mišljenje da su zlatne ribice u teglama sretne. Pitate li iskusne akvariste svi redom će vam reći da je 20 litara vode po ribici minimum. Akvariji u kakvim se drže zlatne ribice često nemaju niti osnovnu opremu za akvarij. Zlatna ribica je izdržljiva i otporna i najčešće će preživjeti i bez standardne akvarijske opreme, ali to ne znači da joj ona ne treba. Ako joj dopustimo, što znači uredimo akvarij ‘kako bog zapovijeda’ i hranimo je hranom za zlatne ribice uz dodatke vitamina kroz tri četiri godine zlatna ribica narast će 30-ak centimetara. Prosječna dužina ribica je 15-ak centimetara. Za kraj recimo nekoliko važnih činjenica koje bi trebali znati o zlatnim ribicama.

Zlatna ribica hrani se jednom ili dva puta dnevno

Zlatna ribica hrani se jednom ili dva puta dnevno

Zlatna ribica hrani se jednom ili dva puta dnevno, obavezno u manjim količinama. Ukoliko im dajete previše hrane one će sve pojesti što nije zdravo i može izazvati bolesti crijeva, pa čak i smrt. Svu hranu koju pojede zlatna ribica će filtrirati kroz svoj organizam i ostatke vratiti nazad u akvarij. Ako u akvariju nemate filter za akvarij vodu ćete morati mijenjati svaki dan. Pumpu za akvarijmorate im osigurati jer vole vodu bogatu kisikom, a također dnevno im trebate osigurati dovoljnu količinu dnevnog svjetla ( veći dio dana). Temperatura vode bi trebala biti između 20 i 22 stupnjeva te će vam zato trebati termometar. Zato ako se sa zlatnim ribicama ne mislite baviti ozbiljno bolje se nemojte uopće baviti.

PODIJELI

Pratite Zooportal.hr na Facebooku

Više o autoru

Mislav Nekić osnivač je i glavni urednik blog magazina Zooportal.hr

Pogledaj članke koje je objavio/la Mislav Nekić

ZOOLETTER

Zooletter

Dobivajte naše članke redovito na vašu e-mail adresu:

Nema komentara

Trenutno nema komentara za ZLATNA RIBICA-ODRŽAVANJE, PREHRANA…. Bilo bi super da komentirate sada?!

Ostavite komentar