OnlineTrziste.com: Nagrada za jedan od Najuticajnijih Blogova u Hrvatskoj

USKRS-ZAŠTO IZBJEGAVATI POKLANJANJE PILIĆA?

Objavio Mislav Nekić. Spremljeno pod IZDVOJENO, Tema tjedna, ZOO SPECIJAL

Označeno sa: ,

pilici-glavna

Objavljeno 01/04/2012 - Bez komentara

Njuškalo.hr, jedan od popularnijih online-oglasnika u Hrvatskoj zadnjih nekoliko dana doslovno je prokokodakao. ‘Pilići! Domaći. Različitih uzrasta. Cijena od pet do 15 kuna. Ovisno o starosti.Od jednodnevnih do pet tjedana starih. ‘, samo je jedan od oglasa objavljenih ovih dana. Slična situacija je i uživo, na tržnicama diljem lijepe nam naše. Ne trebamo se čuditi. Uskrs je pred vratima i mnogi uzgajivači i preprodavači vide odličnu priliku za zaradu. Sasvim sigurno bit će sugrađana koji će baš za Uskrs željeti svoje dijete razveseliti malim slatkim žutim pilićem. ‘Pa što!Pile košta samo pet kuna’, razmišljanje je potencijalnih kupaca. Da, prodavačima život možda i vrijedi pet kuna, ali mi vam savjetujemo-PILIĆI NISU DJEČJE IGRAČKE I NE KUPUJTE IH DJECI KAO POKLON. Kako bi vas nagovorili da odustanete od kupnje donosimo vam nekoliko savjeta Zašto izbjegavati poklanjanje pilića?

PILIĆI NISU IGRAČKE,VEĆ VELIKA OBVEZA

Pilići dok su mali svim stanarima bit će ‘baš fora’, a djeca će se vrlo rado svojim prijateljima u vrtiću ili školi pohvaliti s novim kućnim ljubimcem. Zabava s pilićem trajat će tjedan dana, najviše dva odnosno dok pilić ne počne rasti, a svatko tko se imalo razumije u kokoši zna da pilići vrlo brzo rastu i od male slatke žute igračke vrlo brzo postaju velika obveza. Pilići što su veći zahtijevaju više brige, a nakon što vide da njihova investicija od ‘samo pet kuna’ zahtijeva kupnju kaveza i ostale opreme početni entuzijazam vrlo brzo će splasnuti. Roditelji će shvatiti da će maleni slatki pilić vrlo brzo postati odrasla kokoš i tada će krenuti klasična scena odnosno zaključak: ‘Kokoš nije za stan!’ .

Kokoš od čokolade bolji je poklon od živog pilića

Kokoš od čokolade bolji je poklon od živog pilića

Odmah da kažemo da se danas i kokoši drže kao kućni ljubimci, ali takve kokoši nabavljaju se ciljano, a ne na brzinu. Kokoš kao i svaka životinja ima potrebu za kretanjem i najsretnija će bit na dvorištu koje treba ograditi i naravno napraviti im kokošinjac. Zato se prije poklanjanja pilića zapitajte možete li vi zaista toj životinji pružiti sve što joj treba. Nismo vas uspjeli odgovoriti od kupnje? Znate li da su pilići domaće životinje, a neki gradovi zabranjuju držanje domaćih životinja kao kućnih ljubimaca. Ako pak dozvoljavaju od vas zahtijevaju minimalne tehničke uvjete koji nisu jeftini. Ako ih ne ispunite budite sigurni da će vas netko prijaviti i da ćete platiti kaznu, a pilići će vam bit oduzeti. Također trebali bi znati da držanje domaćih životinja kao kućnih ljubimaca zahtjeva određena znanja. Ako pilića poklonite nekom tko s njim neće znati postupati slatko pilence pretvorit će se u problematičnu kokoš. O tome gdje neželjene kokoši završavaju možemo samo nagađati, ali zato vas lijepo molimo da umjesto pilića djetetu za Uskrs ipak kupite čokoladnog zeku ili kinder jaje.

PODIJELI

Pratite Zooportal.hr na Facebooku

Više o autoru

Mislav Nekić osnivač je i glavni urednik blog magazina Zooportal.hr

Pogledaj članke koje je objavio/la Mislav Nekić

ZOOLETTER

Zooletter

Dobivajte naše članke redovito na vašu e-mail adresu:

Nema komentara

Broj komentara: Nema komentara za USKRS-ZAŠTO IZBJEGAVATI POKLANJANJE PILIĆA?. Bilo bi super da komentirate sada?!

  1. [...] koji su zaista djetetu mislili kupiti novog kućnog ljubimca, već na ljude koji će poput uskrsnog pilića ishitreno djetetu kupiti ‘uskrsnog zeku’. Kako bi vas nagovorili da odustanete od [...]

  2. [...] USKRS-ZAŠTO NE POKLANJATI PILIĆE? [...]

Ostavite komentar