OnlineTrziste.com: Nagrada za jedan od Najuticajnijih Blogova u Hrvatskoj

MARINADA ZA ROŠTILJ-SAVJETI STRUČNJAKA

Objavio Mislav Nekić. Spremljeno pod Gastronomija, VOLIM ZELENO

Označeno sa:

marinada

Objavljeno 24/06/2012 - Bez komentara

 Marinada ili pac ono je nešto što mesu i povrću za roštilj daje posebni okus, a napraviti dobru marinadu je sasvim jednostavno. Osobno, meso pacam noć uoči roštiljanja, a ako ste u frci s vremenom meso može odležati nekoliko sati prije bacanja na vatru. Što izbjegavati? U marinadu ne stavljajte sol jer ona iz mesa izvlači sokove, a kada su u pitanju začini sve ovisi o ukusima ( o kojima se ne raspravlja), ali i vrsti mesa ili ribe koja se marinira. Što sve jedna dobra marinada mora sadržavati? Ulje na prvom mjestu jer mesu daje sočnost. Maslinovo, suncokretovo, biljno?! Izbor je na vama.

Začini su važni jer mesu daju aromu, a izbor na hrvatskom tržištu je velik. Osim ako ne radimo ribu, mi koristimo mix začina  primjerice za povrće, za piletinu, za teletinu. U našoj marinadi uvijek se neovisno o suhim začinima nađu luk i češnjak i kiselina ( najčešće vino). Prilikom mariniranja pripazite na omjere jer cilj marinade nije ubiti okus namirnice.

PODIJELI

Pratite Zooportal.hr na Facebooku

Više o autoru

Mislav Nekić osnivač je i glavni urednik blog magazina Zooportal.hr

Pogledaj članke koje je objavio/la Mislav Nekić

ZOOLETTER

Zooletter

Dobivajte naše članke redovito na vašu e-mail adresu:

Nema komentara

Trenutno nema komentara za MARINADA ZA ROŠTILJ-SAVJETI STRUČNJAKA. Bilo bi super da komentirate sada?!

Ostavite komentar