Dobre strane hrčka kao kućnog ljubimca

Hrčak je odličan ljubimac za sve uzraste koji ne zahtijeva previše brige. Riječ je o urednim životinjama koje će se same zabavljati u svom kavezu pogotovo sa kotačem kao neizostavnim rekvizitom. On bi životinjici osigurao adekvatnu količinu vježbanja, a vlasnik bi uživao u promatranju dok njegov ljubimac trči na kotaču.

hamsterHrčci su noćne životinje, danju spavaju, a aktivne su noću. Kod djece razvijaju osjećaj empatije, odgovornosti, brizi o drugima i pomaže u socijalizaciji. Isto vrijedi i za odrasle vlasnike, koji će u većoj mjeri brinuti za rekvizite. Osim kotača, bilo bi poželjno, osim kotača, svom malom ljubimcu nabaviti kućicu, tunel i razne rekvizite po kojima se mogu penjati. Tako će kod svog vlasnika probuditi znatiželju i želju za istraživanjem navika svog ljubimca.

Budući da su noćne životinje, nije im strano stvarati buku trčanjem na kotaču i penjanjem po rekvizitima. Zato ga treba udaljiti od spavaće sobe, jer nećete moći zaspati, ali možda to ne bude loše ako budete igrali JackpotCity app. Danju vole provoditi vrijeme spavajući ili nekad vole samo jesti, tako da će biti gotovo nečujni i moći ćete bez brige uživati u aplikaciji.

Od hrane voli jesti jabuke i lješnjake, ali nije loše uključiti i hranu za hrčke kao poslasticu koja se sastoji od mješavine raznih sjemenki. Za trošenje i održavanje zubi potrebno mu je osigurati komadić drveta za grickanje, najbolje od stabla neke voćke.

Higijenu većinom održavaju sami, tako da ne treba prevelika briga oko krzna. Ukoliko imaju dugu dlaku, jedino što je potrebno je povremeno ih četkati mekom četkom. Hrčci su umiljate životinje i uzvratit će vam svojom privrženošću ukoliko mu osigurate potrebnu pažnju i njegu.