Kupovanje potrepština za ljubimce online u Hrvatskoj

Kada bilo što odlučimo kupiti online, ne smijemo se ograničiti na razmišljanje samo unutar granica neke zemlje. Trebamo razmišljati o tome koji su načini plaćana mogući, te prije svega – može li nam neka Internet trgovina kupljene predmete brzo i jeftino dostaviti na našu kućnu adresu.

U Hrvatskoj je trgovina potrepštinama za kućne ljubimce jedno od područja e-commercea koje se vrlo rano razvilo, ponajprije zahvaljujući online trgovini Pet centra (http://www.pet-centar.hr), koja uspješno posluje već više od 10 godina. Kupljeno će vam besplatno ili za dvadesetak kuna (ovisno o ukupnoj svoti neke narudžbe) dostaviti na kućnu adresu, a platiti možete kreditnim karticama, bankovnom uplatom ili pouzećem.

U međuvremenu pojavilo se i dosta konkurencije, kako hrvatskih tvrtki, tako i međunarodnih, europskih tvrtki koje su se nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju počele aktivnije natjecati i za naklonost naših kupaca. Pa tako stvarčice i hranu za ljubimce možete kupiti i na web-odredištima poput http://www.zoofast.hr i http://www.zooplus.hr, koje su zapravo samo hrvatske inačice europskih online trgovina, gdje vrlo često možete nazooplusići na prilično snižene cijene proizvoda. No, morate biti spremni na nešto dulje čekanje da vam naručeno stigne, pa ako kupujete hranu za ljubimca svakako naručite na vrijeme, barem tjedan-dva prije nego pojede posljednju porciju. Obje trgovine također će vam ili besplatno ili za dvadesetak kuna dostaviti robu na kućnu adresu, a platiti također možete na slične načine kao i u Pet centru. Vrijedi primijetiti da niti jedna od navedenih trgovina ne prihvaća PayPal kao mogući način plaćanja, što dobrom dijelu iskusnih internetskih kupaca može predstavljati problem, jer su naučeni ono što kupe na internetu platiti upravo na taj, vrlo siguran način.

Uz navedene, postoje i manji, specijalizirani online dućani za kućne ljubimce, poput www.petshop.hr, http://md-filtea.hr, https://moj-frend.com/ i Pet Shopa Šape (kojeg možete pronaći na Facebooku) koji nude manji izbor proizvoda, ali gdje možete pronaći proizvode koje možda i nećete uspjeti pronaći na većim trgovinama.

Uz to, naravno da ćete i na ebay.com pronaći mnoge potrepštine za kućne ljubimce, po povoljnim cijenama koje druge navedene trgovine rijetko mogu ponuditi.