Prednosti holističke hrane za kućne ljubimce u Hrvatskoj

Na hrvatskom tržištu već neko vrijeme nalazi se i holistička hrana za kućne ljubimce. Vlasnici pasa i mačaka koji žele za svoje ljubimce potpunu hranu, sve se više okreću ovoj vrsti prehrane kako bi svojim životinjama osigurali zdrave obroke. Moguće je odabrati nekoliko proizvođača koji pri spravljanju hrane imaju holistički pristup, a on podrazumijeva prirodno izbalansirane sastojke koji pospješuju vitalnost životinja. Jedan od takvih proizvođača je Belcando, a njihova holistička hrana za pse ima u svojim sastojcima, primjerice, chia sjemenke i sjemenke grožđa, dijetalna vlakna koja djeluju probiotički, a tu su i morski zooplankton, sjemenke lana, rogač i mnogi drugi. Upravo ti sastojci čine veliku razliku između uobičajene hrane za pse i one holističke.

Proizvođač GreeGreen Dogn Dog također nudi na hrvatskom tržištu holističku hranu za pse, a njene prednosti su u tome što je ona u potpunosti probavljiva i hipoalergena. U spravljanju su korišteni isključivo prirodni i svježi sastojci u kojima su u potpunosti sačuvani minerali i vitamini. Holistička hrana preporučuje se psima svih vrsta i dobnih skupina, a kao pozitivan rezultat ovakve prehrane psi će, tvrde proizvođači, imati prirodnu zaštitu protiv krpelja, buha i parazita.

Vlasnici mačaka također mogu nabaviti holističku hranu. Almo Nature Holistic hrana za mačke dolazi u više verzija, pa ju tako, ovisno o preferencijama vašeg ljubimca, možete nabaviti u, primjerice, kombinaciji bjelice i riže, piletine i riže, govedine i riže. Ovaj proizvođač nudi i holističku hranu za mačiće, a možete nabaviti i manja probna pakiranja (3×400 grama) u kojem ćete dobiti tri različita okusa.

Holistička hrana za mačke također je lako probavljiva, ne sadrži antibiotičke i hormonske zaostatke, a Omega-3 i Omega-6 masne kiseline zastupljene su u optimalnom omjeru i rezultirat će zdravom kožom te mekanom dlakom koja se sjaji. Budući da su razgradni proizvodi bjelančevina smanjeni na najmanju moguću mjeru, bubrezi vaših ljubimaca bit će zdravi zahvaljujući ovakvim obrocima.